Στους δρόμους και τα σώματα ασφαλείας σήμερα

Στους δρόμους σήμερα το απόγευμα και τα σώματα ασφαλείας να διαμαρτυρηθούν για το μνημόνιο 2!
Διαβάστε την κοινή επιστολή των συνδικαλιστικών τους ενώσεων:

«Κύμα χιλιάδων αγανακτισμένων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών από κάθε γωνιά της χώρας θα κατακλύσει την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, το κέντρο της Αθήνας (ώρα 18:00 Πλατεία Κολοκοτρώνη), καθώς το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» δεν αφήνει σε κανέναν μας κανένα περιθώριο εφησυχασμού, όπως καταγράφεται ήδη και σε όλη την Ελλάδα με τις περιφερειακές ένστολες διαμαρτυρίες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας.


Τα προβλεπόμενα, νέα μέτρα καταβαραθρώνουν το βιοτικό μας επίπεδο με τη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματός μας, το ψαλίδισμα των πενθημέρων, των νυχτερινών και των επιδομάτων, αλλά και λόγω των νέων περικοπών των δαπανών για τη στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών.


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη ότι οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα μειωθούν ως το 2015 κατά 315,36 εκατ. ευρώ (-16,4%), που μεταφράζεται σε μείωση των αποδοχών κατά 259,93 εκατ. ευρώ και ειδικότερα κατά 12,6% για την καταβολή μισθών, κατά 49,2% για την καταβολή πρόσθετων μισθολογικού χαρακτήρα παροχών και κατά 23,3% για την καταβολή των οδοιπορικών.


Η δε μείωση των λειτουργικών δαπανών θα φτάσει το 13,4% και η μείωση των δαπανών για την προμήθεια υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού το 28,6%.

Πρέπει να γίνει απολύτως αντιληπτό – κατανοητό ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όσο για τις κενές οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά το «πάγωμα» των προσλήψεων και την αναγκαστική υπαγωγή τους στον κανόνα μια πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις, θα πολλαπλασιαστούν σε βαθμό άκρως επικίνδυνο για το αξιόμαχο των υπηρεσιών και των τριών Σωμάτων.

Δηλώνουμε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ……και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– STOP στις περικοπές και στην απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας
-STOP στη λεηλασία του πενιχρού εισοδήματός μας και στη μείωση των πενθημέρων και των νυχτερινών μας
-ΝΑΙ στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας
-ΝΑΙ στην αναδιοργάνωση και στον εξορθολογισμό των υπηρεσιών
-ΝΑΙ στις προσλήψεις νέων συναδέλφων
-ΝΑΙ στις αξιοπρεπείς συντάξεις

ΟΧΙ στα μέτρα θανάτου των ενστόλων!
ΝΑΙ στην εκ βάθρων ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας με όρους κοινωνίας για τη διασφάλιση της αποστολή μας, της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και την θωράκιση του αγαθού της ασφάλειας, ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού.»

Η ανακοίνωση υπογράφεται απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε