Απίστευτο. Το ΣτΕ θεωρεί συνταγματική την ψήφιση του μνημονίου μόνο από 75 βουλευτές!

Νομικά δεν γνωρίζουμε,γι’ αυτό και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο με κάθε επιφύλαξη!
Καλό θα ήταν,επειδή οι μέρες είναι πολύ πονηρές,να υπήρχε μια υπεύθυνη διευκρίνιση από επίσημα χείλη.Αν ισχύουν όσα γράφει το άρθρο τότε προς τι όλος αυτός ο θόρυβος από τους κυβερνητικούς βουλευτές και την αντιπολίτευση;Αν πάλι δεν ισχύουν τότε ποιος θα μας σώσει από τις αυθαίρετες ερμηνείες του Συντάγματος;Που πρέπει να απευθυνθούν οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους αν νομοθετική,εκτελεστική και δικαστική εξουσία τα ‘χουν κάνει πλακάκια;
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από δημοσιογραφικές πληροφορίες, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που το συνοδεύουν, το ΣτΕ έκρινε ότι σε ότι αφορά το μνημόνιο, δεν εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος που λέει: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές).»και τούτο γιατί θεωρεί ότι το μνημόνιο δεν είναι διεθνής συνθήκη. Προφανώς εννοεί, αν και δεν το είδαμε πουθενά, ότι δεν είναι ούτε διεθνής συμφωνία. Όμως αν δεν είναι ούτε διεθνής συμφωνία, τότε τι είναι; Απάντηση εδώ δεν δίνει.
Επιπλέον το ΣτΕ, αν και επικαλείται σπουδαίο εθνικό συμφέρον (δηλαδή την πρόληψη της πτώχευσης της χώρας) προκειμένου να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού, εντούτοις μας λέει ότι με το μνημόνιο δεν μεταβιβάζονται αρμοδιότητες άσκησης οικονομικής πολιτικής σε όργανα διεθνών οργανισμών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) όπως απαιτεί το πιο πάνω άρθρο, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνη για όσα μέτρα λαμβάνονται είναι μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το άρθρο 82 του Συντάγματος.  Δηλαδή το ΣτΕ μας λέει ότι τα όργανα της τρόϊκας δεν έχουν καμία δουλειά στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και ότι αυτό εξακολουθεί να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κ. Παπανδρέου, του κ. Βενιζέλου και των λοιπών μελών της κυβέρνησης.
Φυσικά το ΣτΕ δεν τολμά να κάνει λόγο ούτε για απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές) που απαιτεί η τρίτη παράγραφος του άρθρου 28 του Συντάγματος, για τις περιπτώσεις που επέρχονται περιορισμοί στην άσκηση της Εθνικής Κυριαρχίας, γιατί απλούστατα η διάταξη αυτή απαιτεί αμοιβαιότητα και ισότητα των συμβαλλομένων και τέτοια αμοιβαιότητα και ισότητα μεταξύ Ελλάδας και Τρόϊκας φυσικά δεν υπάρχει.
Επομένως το ΣτΕ, χωρίς να τολμά να το πει ρητά, ουσιαστικά θεωρεί ότι για την ψήφιση του μνημονίου απαιτείται η εφαρμογή των γενικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Όμως σύμφωνα με το άρθρο 67 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με το άρθρο 24 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει έγκυρα όταν ένας νόμος ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ¼ του όλου αριθμού των βουλευτών. Σύμφωνα λοιπόν με το ΣτΕ, θα ήταν απόλυτα έγκυρη η ψήφιση του μνημονίου ακόμα και από 75 βουλευτές!!!!!. 

Δηλαδή η παραίτηση από το ελληνικό δίκαιο και ο ορισμός του αγγλικού ως ισχύοντος, ο ορισμός ξένων δικαστηρίων ως αρμοδίων, η παραίτηση από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, η παραίτηση από την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας κ.λ.π., μπορούν κατά το ΣτΕ να ψηφίζονται έγκυρα από 75 μόνο βουλευτές!!!

Μετά, τρέξε εσύ φουκαρά Έλληνα στις πλατείες να βρεις γωνία στο ΕΥΡΩ και να πληρώνεις πανάκριβα 300 βουλευτές.

Φίλοι μας, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνει κατανοητό από όλους, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει στο σύνολό του και να γεννηθεί ένα καινούργιο.
Ότι μπαλώματα και να προσπαθήσει ο πολίτης  να κάνει στο ίδιο το σύστημα πάντα θα είναι αυτός ο χαμένος.   

Advertisements
This entry was posted in ΔΝΤ, Δικαιοσύνη, ΣτΕ. Bookmark the permalink.

2 Responses to Απίστευτο. Το ΣτΕ θεωρεί συνταγματική την ψήφιση του μνημονίου μόνο από 75 βουλευτές!

  1. Ο/Η marianaonice λέει:

    Τα πάντα είναι θέμα ερμηνείας και από ποια οπτική γωνία τα βλέπει ο καθένας τελικάΓια τους μαφιόζους που τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον μας κυβερνούν η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας βαφτίζεται αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και οι διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες βαφτίζονται "ιδιωτικά συμφωνητικά"….Και αν βαφτιστούν έτσι τότε ναι μπορούν να ψηφιστούν και από 75 βουλευτές!Είναι όντως πλέον επιτακτική η ανάγκη ν' απαλλαγούμε από τους προκλητικούς αυτούς δυνάστες μας!Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα!Κι όπως τα λέει η ανάρτηση: Το ερώτημα είναι αμείλικτο:Που πρέπει να απευθυνθούν οι πολίτες για να βρουν το δίκιο τους αν νομοθετική,εκτελεστική και δικαστική εξουσία τα 'χουν κάνει πλακάκια; Γιατί όντως τα έχουν κάνει πλακάκια και δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβουμε!!

  2. Ο/Η Ζείδωρον λέει:

    Με απλά λόγια Μαριάννα μου ήρθε η ώρα να τεθεί σε εφαρμογή το τελευταίο (120) άρθρο του Συντάγματος,που για να υπάρχει εκεί σημαίνει πως δεν είναι διακοσμητικό αλλά πανεθνική επιταγή για να σωθούμε από τους "Σωτήρες" μας!Να είσαι καλά,καλό μεσημέρι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s