Σοκ. Ο Βενιζέλος βάζει σε «καραντίνα» τον Παπανδρέου

Έχετε άραγε αντιληφθεί όλοι το μέγεθος της σημασίας που έχει η σημερινή συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας και συνυποψηφίου για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου;; Η σημασία όσων λέει ο κ. Βενιζέλος, που έτσι κι αλλιώς είναι εκρηκτικά, αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα ο έγκριτος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Βενιζέλος.
Ας δούμε όμως τι ακριβώς λέει:….

1) Βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο

Από τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι απαιτούνται 180 βουλευτές για το μνημόνιο 2 (μεσοπρόθεσμο), σαφώς υπονοεί ότι και το μνημόνιο 1 που ψηφίστηκε από λιγότερους βουλευτές είναι αντισυνταγματικό και φυσικά άκυρο, μη παράγων έννομα αποτελέσματα.

2) Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο

Λέει χαρακτηριστικά: «Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».

3) Επισημαίνει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τονίζει ότι «οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει – ας μην το κρύβουμε – και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά».
Έπειτα από αυτή την προειδοποίηση Βενιζέλου, να δούμε ποιος θα επιχειρήσει να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία;;

4) Αμφισβητεί στην ουσία την νομιμοποίηση της κυβέρνησης

Εμμέσως και βρίσκοντας ευκαιρία από τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, θέτει θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της κυβέρνησης λέγοντας ότι: δε νοείται δημοψήφισμα με «απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης».

Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι από σήμερα το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι το ίδιο με χθες. Ο κ. Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει με όποιον τρόπο ή ενέργεια κρίνει εκείνος.
Πάντως τυχόν μη απάντηση «ποιών την νύσσα», θα εντείνει την αποδόμησή του και την προδιαγεγραμμένη μη εφαρμογή οποιασδήποτε οικονομικής κ.λ.π. πολιτικής.
http://hassapis-peter.blogspot.com/

Σημείωση Ζείδωρον:Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δύο μήνες πριν κατέθετε μήνυση  στο Θέμο Αναστασιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση!Τι άλλαξε ρε παιδιά και γίνατε φιλαράκια;

Advertisements
This entry was posted in Βενιζέλος, ΔΝΤ. Bookmark the permalink.

One Response to Σοκ. Ο Βενιζέλος βάζει σε «καραντίνα» τον Παπανδρέου

  1. Ο/Η λυγερη λέει:

    Τίποτα κρυπτόν " υπό τον ήλιο " αλλά ούτε υπό το σκότος λέω εγώ. Όσο υπάρχεις Εσύ να ξετρυπώνεις και να φέρνεις στην δημοσιότητα νύχτα μέρα, όλο το εικοσιτετράωρο τα " πολιτικά αξιοθέτα" του διαδικτύου κανείς μας δεν νομιμοποιείται να δηλώνει άγνοια.Τι είναι ααυτά τα πράγματα Δημήτρη μου ;Καλά εμείς όλοι μαζί τους αντέχουμε (?) Αυτοί πως αντέχουν τον εαυτό τους και την δημόσια έκθεση των πεπραγμένων τους; Τι ρόλο παίζον οι άνθρωποι;;;Καλή σας Κυριακή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s