"Από τη δεκαετία του ’90 μέχρι πέρσι ήταν παράνομη η πισίνα μου",παραδέχεται ο Πρόεδρος της Βουλής

Το σημερινό Πρώτο Θέμα επανέρχεται  στην υπόθεση της πισίνας του προέδρου της Βουλής στην Καστοριά,που είχε αναφερθεί και η εφημερίδα Δημοκρατία το Μάρτη.
Το Πρώτο Θέμα γράφει ότι μετά από έξι χρόνια ανακάλυψε ο κύριος Πετσάλνικος ότι η πισίνα του είναι παράνομη.Ο ίδιος όμως στην απάντησή του λέει ότι το θέμα τακτοποιήθηκε (δεν είναι παράνομη πια!) και ομολογεί ότι η πισίνα ήταν παράνομη από τη δεκαετία του ’90 που κατασκευάστηκε μέχρι πέρσι!!!!
Μάλιστα για την παρανομία κατηγορεί το μηχανικό και τονίζει ότι ο ίδιος προκάλεσε την παρέμβαση της πολεοδομίας για να επιβάλει τα δέοντα.Κι ενώ αποκαλύπτει ότι υποχρεώθηκε να κατεδαφίσει μια αποθήκη επίσης παράνομη δεν μας λέει τι πρόστιμο του επιβλήθηκε για την πισίνα κι αν κατεβλήθη.Αρκείται στην απλή δήλωση:»η πισίνα τακτοποιήθηκε πολεοδομικά με την έκδοση της άδειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία«!

Διαβάστε την απάντηση του κυρίου Πετσάλνικου: 

«Όπως είχα δηλώσει και τον περασμένο Μάρτιο, όταν κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε αποκρύψει ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε τίποτε.

Την κύρια κατοικία και όχι εξοχικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την κτίσαμε τη δεκαετία του ’90 σε χωράφι 5,5 στρεμμάτων έξω από το χωριό μου στο Μαυροχώρι Καστοριάς, με δάνειο που πήραμε τότε και αποπληρώνουμε ακόμη. Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία της κατοικίας και του χωραφιού είναι 84.000€. Η αποθήκη και η πισίνα των 45τ.μ. έγιναν επίσης τη δεκαετία του ’90. Εξυπακούεται ότι τα περιουσιακά μου στοιχεία δηλώνονται τόσο στη φορολογική μου δήλωση όσο και στο ‘‘πόθεν έσχες’’.

Πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ως προς την πισίνα, ο μηχανικός δεν είχε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να εκδοθεί η σχετική άδεια και δική μας παράλειψη φυσικά ήταν ότι δεν είχαμε ελέγξει νωρίτερα αυτή την έλλειψη. Γι’ αυτό και προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι την αυτοψία της υπηρεσίας, προκειμένου να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία (πρόστιμα κτλ).

Η αυτοψία διαπίστωσε ότι και η αποθήκη δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση από το διπλανό χωράφι και έπρεπε να κατεδαφιστεί. Η διαδικασία της ταυτοποίησης που είχε ξεκινήσει από την οικογένειά μου έχει ολοκληρωθεί. Ήδη η αποθήκη έχει κατεδαφιστεί και η πισίνα τακτοποιήθηκε πολεοδομικά με την έκδοση της άδειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Είναι απορίας άξιο, γιατί ένα θέμα που έχει διευθετηθεί και μάλιστα σε χρόνο πριν από τα δημοσιεύματα, επανέρχεται τώρα και με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα.»

Αχ Ελλάδα!τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Advertisements
This entry was posted in Πετσάλνικος. Bookmark the permalink.

2 Responses to "Από τη δεκαετία του ’90 μέχρι πέρσι ήταν παράνομη η πισίνα μου",παραδέχεται ο Πρόεδρος της Βουλής

  1. Ο/Η ΑΔΗΣ λέει:

    Δηλαδή ο καυμένος αποτα πακέτα ΝτεΛορ δένπήρε φράγκο.

  2. Ο/Η Ζείδωρον λέει:

    Τι να σου πω Αδη μου;Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις έλεγε ο αείμνηστος Τσαρούχης!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s