Ολόκληρη η επιστολή και τα ονόματα των 16 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Μια μικρή μερίδα Βουλευτών του Κυβερνώντος κόμματος,μόλις 16 άτομα από τους 156,έστω και την ύστατη ώρα αναλογίστηκαν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και την πατρίδα!
Αναγνωρίζουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται ξεζουμίζει τον λαό και δεν οδηγεί πουθενά και με επιστολή τους απευθύνονται στον πρωθυπουργό ζητώντας την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής και του κόμματος με θέμα την κρίση που διανύει η χώρα και την αντιμετώπισή της.

«Στη σημερινή χωρίς προηγούμενο κρίση οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές. Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο. Βρισκόμαστε όμως σήμερα ένα χρόνο μετά σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, Είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι ζήτημα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε τη ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος; και μάλιστα ως Άρθρο 1. Ανάλογες επιλογές φαινεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας). Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορεί να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους. θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1. Απολογισμός ενός χρόνου μνημονίου

2. Μεσοπρόθεσμο, πρόσθετα μέτρα 2011, αποκρατικοποιήσεις

3. Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Την επιστολή υπογράφουν συνολικά 16 βουλευτές,

Όλγα Ρεντάρη, Οδυσσέας Κωσνταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Έκτωρ Νασιώκας, Κώστας Καρτάλης, Σούλα Μερεντίτη, Σοφία Γιαννακά, Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλή, Βασίλης Γερανίδης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βασίλης Τόγιας, Δημήτρης Λιντζέρης, Μιχάλης Τσελέπης και Θωμάς Ρομπόπουλος.

Advertisements
This entry was posted in Βουλευτές, Επιστολή, ΠΑΣΟΚ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s