Κατασταλτικά τα μέτρα για το κέντρο

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η παρακμή και τα συσσωρευμένα προβλήματα στο κέντρο έχουν τη ρίζα τους στις δεκαετίες του 60 και του 70. Συχνά αντιμετωπίζουμε απλουστευτικά τα προβλήματα και περιοριζόμαστε σε ένα θέμα, στη συγκέντρωση μεταναστών». Τα προβλήματα είναι κοινωνικά και η λύση πρέπει να είναι πολιτική σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότιτα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία και εξήγγειλε σκούπα κάθε εβδομάδα!!
Δηλαδή την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με  καθημερινές περιπολίες πεζών και εποχούμενων τμημάτων των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, σε  Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας θα αναλάβει ο Πάγκαλος.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε ένα κυβερνητικό ανακοινωθέν ενσωματώνονται τόσο οι εξαγγελίες όσο και η κριτική σε αυτές και μάλιστα από το ίδιο πρόσωπο!!
Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών μονάδων υποκατάστασης για χρήστες ναρκωτικών, τη μείωση των αντικειμενικών αξιών για κατοικίες σε Μεταξουργείο και Κεραμικό, τη χορήγηση κινήτρων για νέα ζευγάρια που θέλουν να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας και τη μετατροπή παλιών ξενοδοχείων σε ξενώνες.
Εμείς να επαναλάβουμε ότι ένας από τους λόγους γκετοποίησης του κέντρου είναι η συνθήκη Δουβλίνο 2 που εγκλωβίζει τους μετανάστες στη χώρα μας αλλά και οι φτηνές τιμές κατοικίας όπως παρουσιάσαμε στους διαλόγους για το κέντρο της Αθήνας. Φυσικά με μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
Εξάλου, από τα ίδια τα γεγονότα  προκύπτει η κατασταλτική μανία της αστυνομίας απέναντι σ’ αυτούς που διαδηλώνουν και η ανοχή της σε κατά συρροήν εγκληματικές πράξεις από τη Χρυσή Αυγή, οργάνωση με δηλωμένη ναζιστική ταυτότητα,  η οποία έχει γίνει κράτος εν κράτει στις γειτονιές του κέντρου, σε μια πόλη που θρήνησε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα στη ναζιστική κατοχή και έδωσε μαθήματα αντίστασης και γενναιοφροσύνης σ’ όλο τον κόσμο, όπως σημείωσε η ανοικτή πόλη.
Το τι είπαν οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ. της Αθήνας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
Τέλος ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να καταδικάσει την βία από όπου και αν προέρχεται βεβαίως, βεβαίως.

http://zografoubloging.wordpress.com/

Advertisements
This entry was posted in Εγκληματικότητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s