Η παρα-Φροσύνη της Δημοκρατίας

Η κυρά-Φροσύνη της Προεδρίας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 22 Μαΐου 2010 στα ΝΕΑ

ΣΕ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ιστορία εξελίσσεται η Ελλάδα του ΔΝΤ για την τάξη των πολιτικών. Η διαπίστωση αφορά ακόμη και την πολιτειακή στρατόσφαιρα. 

Η ΣΥΝΤΟΜΗ υπόθεση που θα σας αφηγηθώ αρχίζει τον Δεκέμβριο του 2007. Τότε, σε ηλικία εξήντα ετών, συνταξιοδοτείται από την Ακαδημία Αθηνών η κυρία Ευφροσύνη Αργυρίου-Σαρτζετάκη. Πρόκειται- όπως σωστά έχετε υποθέσει- για τη σύζυγο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη. Είναι ιστορικός- αρχαιολόγος και απασχολήθηκε στην Ακαδημία επί τριάντα πέντε χρόνια ως επιμελήτρια εκδόσεων. Για την ακρίβεια ήταν υπάλληλος του κλάδου Π.Ε. Επιμελητών Εκδόσεων της Ακαδημίας Αθηνών με βαθμό Α΄. 


Δεν ήθελε να ξεκουραστεί


ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ. Μόνο που η Ευφροσύνη δεν είχε διάθεση να ξεκουραστεί. Προσελήφθη λοιπόν εκ νέου στο Δημόσιο, τούτη τη φορά ως υπάλληλος του συζύγου της. Τον Ιανουάριο του 2008- ούτε μήνας δεν πέρασε- η διευθύντρια του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Φλώρου ενημερώνει εγγράφως – αριθμός πρωτοκόλλου 1606/70- την κυρία Σαρτζετάκη:

«Σας ανακοινώνουμε ευχαρίστως ότι, με το από 11 Ιανουαρίου 2008 Π.Δ., περίληψη του οποίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ15/15-01-2008 ΥΟΔΔ διοριστήκατε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α΄ της κατηγορίας ΠΕ. Κατόπιν αυτού, παρακαλείσθε να παρουσιασθείτε την 16η-1-2008 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12η π.μ. ενώπιον της διευθύντριας τουΓραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας προκειμένου να δώσετε τον καθορισμένο για την Υπηρεσία όρκο (αριθμός βεβαίωσης ΥΔΕ στην Προεδρία της Δημοκρατίας 58/14-01-08)».

ΜΙΑ ΜΕΡΑ αργότερα, σε επόμενο έγγραφο του Γραφείου Διοικητικών Υποθέσεων της Προεδρίας (με αριθμό πρωτοκόλλου 1621/72) ο Κωνσταντίνος Γεωργίου, γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δημοσιοποιεί την απόφαση τοποθέτησης της κυρίας Σαρτζετάκη ως μετακλητής υπαλλήλου «με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α΄ της κατηγορίας ΠΕ στο γραφείο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σαρτζετάκη


Δεν έχει καμία ανάμειξη


ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ και μετακλητή δημόσια υπάλληλος λοιπόν η κυρία Σαρτζετάκη. Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως, προς αποφυγήν- θεσμικών ή πολιτικών παρεξηγήσεων- επισημαίνω ότι ένας Πρόεδρος δεν έχει καμία ανάμειξη στο ποια πρόσωπα επιλέγουν οι προκάτοχοί του για να στελεχώσουν τα κατά νόμον γραφεία τους.

Αυτό είναι κάτι που το χειρίζονται με τυπικούς όρους οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Με άλλα λόγια, ο Κάρολος Παπούλιας δεν έχει καμία εμπλοκή στο πώς αποφάσισε να στελεχώσει το γραφείο του ο Χρήστος Σαρτζετάκης.

Σχόλιο ΖΕΙΔΩΡΟΝ:Το να  γράψουμε για άλλη μια φορά ΑΙΣΧΟΣ,ΝΤΡΟΠΗ και τα σχετικά το θεωρούμε άστοχο πια.
Εχει αποδειχτεί περίτρανα πως σε τούτο ‘δω το τόπο ο καθένας νοιάζεται μόνο για το τι θα αρπάξει,πως θα διοριστεί ο ίδιος και τα παιδιά του και δεν πάνε να κουρεύονται οι υπόλοιποι.Βρε Σαρτζετάκη με τόση ιστορία στην πλάτη σου τι διάολο ανάγκη είχες να διορίσεις τη συνταξιούχο σύζυγό σου στο γραφείο σου (και μη τρελαθούμε πως είναι νόμιμο!!!);
Γιατί μωρέ δεν σας φτάνανε τρεις παχυλότατοι μισθοί θέλατε και τέταρτο;
Η καλή εφημερίδα έχει παραλείψει να σημειώσει ότι εσείς ο ίδιος παίρνετε δύο συντάξεις και μία η σύζυγος συν το μισθό της υπαλλήλου βέβαια.
Να είστε καλά να χαίρεστε τους μισθούς σας και την αξιοπρέπειά σας! 

Advertisements
This entry was posted in Σαρτζετάκης. Bookmark the permalink.

6 Responses to Η παρα-Φροσύνη της Δημοκρατίας

 1. Ο/Η ElenaG λέει:

  Όχι Δημητρό μου, νάνε καλά μα να τα δώσουν πίσω!

 2. Ο/Η ILIAS λέει:

  Η λέξη "ξεφτίλα" φτάνει ή χρειάζεται κάτι πιο βαρύ!!!!

 3. Ο/Η λυγερη λέει:

  Τι να πει κανείς ;Είναι να λυπάται και να νοιώθει γραφικός που τολμά να μιλά για "ωραίους 'Ελληνες" όταν ένας " Εληνας" του αναστήματος του Σαρτζετάκη επιτρέπει στον εαυτό του τέτοιες ιδιοτελείς παραχωρήσεις .Τελικά το νομότυπο έχει εκτοπίσει από την ζωή μας το ηθικό.Καλή μέρα Δημήτρη μου

 4. Ο/Η zeidoron λέει:

  Ελενά μου τι να επιστρέψουν;Αφού είναι νόμιμα 1000%,Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!Ξέρεις τι όμορφα είναι να δουλεύεις στο γραφείο του συζύγου σου να παίρνεις σύνταξη για να του φτιάχνεις κανένα τσάι και να σε πληρώνουν γι' αυτό ως δημόσιο υπάλληλο;Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

 5. Ο/Η zeidoron λέει:

  Αγαπήτε Ηλία οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους!Τα ΄φεραν από 'δω τα 'φεραν από κει κι είναι πέρα για πέρα νόμιμα.Πως να φτιάξει μετά αυτό το κράτος;Αφού κανένας δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την τσεπούλα του.Απογοήτευση φίλε μου!

 6. Ο/Η zeidoron λέει:

  Ετσι είναι Λυγερή μου άμα έχεις το μαχαίρι και το πεπόνι τα βαφτίζεις όλα νόμιμα και ηθικά και καθόμαστε μετά εμείς οι "γραφικοί" και στεναχωριόμαστε!Αστα δεν υπάρχει πάτος στην κατρακύλα,μέχρι κι ο άνθρωπος που έπαιξε κάποτε ζωή και καριέρα κοντράροντας το παρακράτος τώρα νέμεται αυτά για τα οποία αγωνίστηκε.Ως φαίνεται τα ιδανικά και τα οράματα είναι για νεαρές ηλικίες,άρα εκείνο που μας σώζει είναι πως για να αγανακτούμε με τα τρελά και τα παράδοξα είμαστε ακόμα νέοι!Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις και μη πολυδιαβάζεις ΖΕΙΔΩΡΟΝ γιατί θα πάθεις κατάθλιψη μ' όλα αυτά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s